27 aprilie 2007

Celor fara c... voce!

Astazi ma enerveaza oamenii care nu sunt in stare sa-si exprime propriile nemultumiri. Drept urmare isi aleg un purtator de cuvant, pentru a evita o confruntare directa. O confruntare de care le e frica fiindca stiu ca n-au dreptate de cele mai multe ori, dar totusi vor sa-si impuna punctul de vedere. Bafta, daca asa credeti ca rezolvati problemele!

23 aprilie 2007

Discursul domnului Basescu

In exclusivitate pentru dumneavoastra am tradus mesajul domnului Basescu de ieri din Piata Constitutiei:

"vreau sa dau bani falsi de pomana
sa fac trafic legal cand stati geana
vreau sa fac politica, ma cheama datoria
sloganul meu electoral e: fuck you romania"

Multumesc

Multumesc Mircea! Pentru ca te-ai razgandit si vei merge la vot. Stiu ca probabil nu vei citi randurile astea vreodata in viata asta, dar vreu sa-mi arat recunostinta.
In sfarsit un om cu capul pe umeri care nu e indiferent la penibilitatile unui "presedinte jucator"!

21 aprilie 2007

Onoare si patimi

Marturisesc.. sunt un tip patimas. Sunt insa putine patimile ce le "detin". Le pot numara pe degetele de la o mana.
Ar fi patima pentru Linux (mda, cei ce ma cunosc, stiu). A existat o patima anti-Microsoft, dar am ajuns sa realizez ca miscarea Linux/Open Source si Microsoft sunt interdependente. Fara alternativa nu exista progres.
Iubesc cu patima... intr-un fel al meu. Dragostea e un sentiment patimas, oricum. Tin la oamenii din jurul meu cu patima si greu imi schimb parerea despre ei. In schimb, tin cu o echipa de fotbal, dar nu-i urasc pe sustinatorii celorlalte echipe. N-as putea, desi stiu ca se practica. N-as plange daca o echipa adversa din campionatul intern ar castiga Liga Campionilor. M-as bucura alaturi de suporterii ei. E un fel de patriotism, mai degraba, dar nu ma consider patriot. Din contra, pastila de Emigrin m-a lansat in lumea blogging-ului (n-am gasit alt cuvant). Da, cea pe care o iei azi si maine te trezesti in Canada. ;-)
In schimb, exista o patima ce a fost zgandarita in ultima vreme foarte tare si am incercat din rasputeri sa ma abtin sa mai scriu despre asta. Ei bine, e vorba despre patima anti-Basescu. Nu l-am putut suferi de cand a ajuns candidat la primarie. M-am crucit cand am vazut ca va candida pentru postul de Presedinte (al Romaniei). Nu mi-a venit sa cred ca totusi a fost ales. Cine si, mai ales, de ce l-ar alege? Cine si de ce l-ar sustine, acum dupa ce am vazut cu totii ce-i poate pielea? Cine-l mai poate suporta dupa ce-si anihileaza rand pe rand atat dusmanii... cat si pe cei care i-au fost alaturi? Cine poate sprijini un barbat fara onoare!? Nu-mi vindeti pastila cu Tariceanu (alt distrus dpdv al politicii si onoarei)... care ba isi dadea, ba nu-si dadea demisia. Era alta situatia.
Indiferent cine sunt cei care l-au suspendat pe Basescu (securisti, oligarhi... bla bla) au reprezentat majoritatea covarsitoare a oamenilor pe care noi toti i-am ales! De aceea Parlamentul este institutia suprema in stat, nu Presedentia. Pentru ce acea iesire in strada a simpatizantilor, la care Basescu a participat cu masinile blindate in urma lui (si cu mitraliere curgand din ele). Pentru ca s-a produs un act democratic la noi in tara? Pentru asta? Stiu ca ma veti combate si veti zice.. "da, dar Curtea Constitutionala a zis ca Basescu e ok si ca nu a incalcat constitutia"... dar cu biletul acela despre care s-a aflat ca era veridic. Cel prin care Basescu obtinea date utilizabile in scop de santaj la adresa unor judecatori ai Curtii? Cu acel bilet ce e? E o diversiune pusa la cale de vreun adversar politic? Voi chiar nu vedeti ca Basescu urmareste autoritarismul si atenteaza la democratie prin utilizarea Serviciilor Secrete dupa bunul sau plac?
Cat despre onoare, ce sa mai discut. Domnul Basescu n-are. A mizat pe faptul ca poate-i sperie pe politicieni cu demisia. Si cand a trebuit sa se tina de cuvant s-a lamentat ca nu si-o mai da pentru binele tarii. Dar cu doua zile inainte de ce nu s-a gandit si la varianta suspendarii si la binele tarii? E simplu, pentru ca dumnealui se gandeste la binele propriu, nu la binele nostru. Pentru mine domnul Basescu chiar daca va fi repus in functie dupa Referendum nu consider ca ma mai reprezinta. Nu a facut-o oricum niciodata.

Cam atat despre patimile-mi. Ne vedem la Referendum.


P.S.: Da, nu avem alternativa, dar asta nu e o scuza pentru a pastra un presedinte lipsit de orice fel de diplomatie (si in aceeasi masura de scrupule) in fruntea tarii. E timpul sa apara oameni noi si tineri in politica. Actualii politicieni sunt prea corupti si au interese prea mari.

20 aprilie 2007

Dedicatie domnului presedinte (inca in functie)

Pigs (Three Different Ones) (Roger Waters, Pink Floyd)

Big man, pig man, ha ha charade you are.
You well heeled big wheel, ha ha charade you are.
And when your hand is on your heart,
You're nearly a good laugh,
Almost a joker,
With your head down in the pig bin,
Saying "Keep on digging."
Pig stain on your fat chin.
What do you hope to find.
When you're down in the pig mine.
You're nearly a laugh,
You're nearly a laugh
But you're really a cry.

Bus stop rat bag, ha ha charade you are.
You fucked up old hag, ha ha charade you are.
You radiate cold shafts of broken glass.
You're nearly a good laugh,
Almost worth a quick grin.
You like the feel of steel,
You're hot stuff with a hatpin,
And good fun with a hand gun.
You're nearly a laugh,
You're nearly a laugh
But you're really a cry.

Hey you, Whitehouse,
Ha ha charade you are.
You house proud town mouse,
Ha ha charade you are
You're trying to keep our feelings off the street.
You're nearly a real treat,
All tight lips and cold feet
And do you feel abused?
.....! .....! .....! .....!
You gotta stem the evil tide,
And keep it all on the inside.
Mary you're nearly a treat,
Mary you're nearly a treat
But you're really a cry.

04 aprilie 2007

De ce _nu_ ne iubesc femeile...

Draga domnule Cartarescu, pun pariu ca la asta nu v-ati gandit... Femeile nu ne mai iubesc (desi noi pe ele da) fiindca au descoperit cel mai bun prieten al lor. Bineinteles, e vorba de Ibalgin.
Minunate reclame romanesti.. sa ne traiasca, fiindca uite-asa mai invatam cate ceva.

03 aprilie 2007

Oamenilor pe care-i vad uneori in jurul meu

Ti s-a intamplat sa mergi pe strada, prin mijloacele de transport in comun sau chiar in masina personala si sa te uiti la oamenii straini ce iti ies in cale? Haide, mai.. nu dupa gagici.. stiu c-ai intors capul dupa tipa blonda in fusta scurta care a trecut azi pe langa tine. Nu despre ea e vorba.
Te-ai uitat la chipul oamenilor pe langa care treceti? De cate ori ti s-a parut ca acel chip la care te uiti nu e decat o masca? La tine te uiti in oglinda dimineata? Te simti uneori strain de trasaturile pe care esti in stare sa le recunosti inca din frageda pruncie (da, de reflectia ta in oglinda vorbesc)? De ce ne ascundem de fapt? De ce vrem sa parem altfel decat suntem? Pe cine credem ca pacalim? Si la ce ne foloseste? Jos mastile!