25 octombrie 2007

Voua, celor pe care-i "iubesc"...

Manowar - Hand Of Doom

Hands of doom are reaching out to crush all infidels who stray
Time to know the pain, no time to run within
And these hands you see before you will end the light of day
Your ashes will be cast into the wind
Your blood's upon the soil, your body fed to wolves
Not one of you will be left alive
Hear the sound pounding and the army of the night
By the hammer of Thor you now shall die

[Chorus:]
Tonight we strike, there is thunder in the sky
Together we'll fight, some of us will die
But they'll always remember that we made a stand
And many will die by my hand

High atop the mountain, with hammers in the wind
Lusting for blood and death again
In a flash of lightning strike now the house of death invites you
Body and soul to come within
I see the fear you have inside, you can run but never hide
I will hunt you down and tear you limb from limb
Nothing shall remain, not your memory, your name
It will be as though you never, ever lived

Prostilor din lumea-ntreaga...

Astazi despre prostii din IT. Cum vi se pare urmatorul scenariu de securitate a informatiei:

- ai dreptul sa-ti trimiti pe mail bazele de date care pot contine informatii confidentiale
- poti accesa Internetul

daar:

- nu ai voie sa-ti instalezi pe calculator nici o aplicatie... (sa zicem Pidgin, practic un virus, nu?)
- nu ai voie sa accesezi cdrom-ul (care e disable-uit taraneste din device manager)

Sa ne (sper ca pentru putin timp "ne" si in cel mai scurt timp "va") traiasca "SPECIALISTII"!

16 octombrie 2007

Pensii private

Am primit pe adresa redactiei urmatorul text:

Mai nou cuvintele magice cu care incepe o poveste nu mai sunt “a fost odata”, ci “pensie privata”…In frenezia alergarii dupa o bucatica din “tortul” pensiilor private imaginatia debordanta a societatilor financiare nu mai cunoate limita. Suntem pur si simplu invadati din toate partile de reclame cu si despre pensii private. Planuiai cumva sa traiesti linistit ignorand faptul ca la un moment dat o sa imbatranesti si o sa mori (vezi reclama Aviva)? Ei bine firmele de pensii private tin prea mult la tine ca sa te lase sa faci una ca asta.

Mie imi plac foarte mult reclamele la pensii private si de aceea as vrea sa propun cateva variante de reclame:

  1. Un tip cam nehotarat vrea sa ii cumpere sotiei un buchet de flori la aniversarea de 1 an de la casatorie, dar nu prea stie ce sa aleaga. Apare alt tip in costum – consultantul de pensii private – care ii smulge buchetul din mana si ii spune: “Bine mai, tu dai banii aiurea pe flori? Ce o sa te faci cand o sa iesi la pensie si o sa mori de foame? Mai bine pune mana si fa-ti o pensie privata”.
  2. Un cuplu de tineri, la o masa intr-un local, se cam cearta. Motivul, destul de banal: el iar a facut-o de oaie si a uitat de aniversarea lor. Apare tipul intr-un costum si ii zice tanarului: “Ma, nu fii fraier, asta de acum te bate la cap, pana cand iesiti la pensie iti dai seama cum o sa fie? O sa iti scoata peri albi. Decat sa dai banii pe cadouri mai bine iti faci o pensie privata”.
  3. Un tip ii da prietenei lui un cadou (da, stiu, ma cam repet, nu prea am inspiratie) impachetat frumos. Tipa il deschide si ce credeti ca e? Niste farduri? Un ursulet de plus? O bijuterie? Nope, nu ati ghicit. E vorba de…un baston. Tipa ii da prietenului ei cu bastonul in cap si pleaca cu prietenul lui cel mai bun. Morala: mai bine dadea banii pe o pensie privata.
  4. Un tanar sta linistit in apartamentul lui cand, ce sa vezi, suna soneria. La usa e un batranel, care este de fapt chiar tanarul insusi, asa cum va arata el peste 50 de ani (cand deja vor fi inventat calatoria in timp). Batranul ii arde tanarului 2 palme si ii spune:”Ma nenorocitule, ti-ai tocat toti banii pe masini, femei si bautura. Acum eu mor de foame. Vezi daca nu ti-ai facut pensie privata”.

Cam atat pentru acum. Eu ma duc sa imi cumpar un buchet de flori si sper sa fie pe acolo domnul consultant care sa imi spuna ce sa aleg. Ce bine ca exista certitudini ca rasaritul soarelui in fiecare dimineata si o anumita institutie bancara. Ma cam ingrijoreaza faptul ca inca nu am primit vizita eului meu din viitor care sa imi multumeasca pentru alegerea facuta cu privire la pensia privata. Oare e ceva in neregula? Trebuie sa vorbesc cu consultantul meu personal. Ah si sa nu uit, pe drum o sa arunc cu niste pietre in reclama Aviva (da, aceea cu “aceasta reclama va fi si maine aici, dar tu?”). Sunteti asa de siguri ca aceasta reclama va fi aici si maine? >:)


(Autorul nu a tinut mortis sa i se divulge numele, asa ca nu l-am mentionat...)

11 octombrie 2007

Despre carnati

V-asteptati sa comentez despre ce se intampla pi la noi pi meleaguri zilele acestea? Nu cred ca are sens. Dar nu pot sa ocolesc ce e evident: "traditia politica la romani se intemeiaza pe fleica... ei raman la traditie" ("Ticalosii").
Va recomand sa vedeti filmul "Ticalosii". Surprinde atat de bine ce se intampla la noi in tara acum, incat ma intreb daca nu cumva e documentar. Iata un preview.

07 octombrie 2007

I R I S

Vineri seara am fost sa-i vad, la aniversarea lor de 30 de ani, pe cei de la IRIS in concert. 30 de ani in care au compus, au scris, au cantat si ne-au ajutat sa vedem lumea si altfel decat ne este prezentata. Au fost alaturi de noi, alaturi de voi (cei care i-ati prins inca de la "nastere", eu n-am avut privilegiul, fiindca eu nu am 30 de ani, cat au ei de cantat)... vor fi mai departe alaturi de noi si de "cei ce vor fi". Putine sunt formatiile in Romania care au rezistat regimului comunist, iar Iris e o exceptie, desi au fost sicanati in permanenta. Au stiut sa ne tina alaturi de ei si ne-au facut la fiecare concert sa simtim ca intreaga lor munca ne este dedicata in intregime. A fost un "tren fara nas" catre muzica rock pentru multi dintre cei care isi doreau sa asculte acest gen inainte de 1989.
M-am aflat, cum ziceam, printre alti 14.999 de fani care i-au aplaudat, care au cantat impreuna cu ei... Avioanele treceau pe langa scena amenajata in mod inedit langa pista de aterizare a aeroportului Baneasa. Muzica, insa, era atat de puternica incat nu am auzit nici unul din zgomotoasele motoare ale aeronavelor ce se intorceau la Bucuresti... Iar jumatate din ziua de sambata am petrecut-o "intr-o ureche"... cu stanga nu prea mai auzeam bine :-). A fost superb. Invitatii Iris-ilor au facut atmosfera si mai placuta. Nu cred ca exista sau ca va mai exista vreodata in Romania o trupa rock precum Iris sau Phoenix. Ar trebui clonati, fiindca disparitia lor ar intrista enorm de multe inimi.
Imi pare rau pentru cei care nu au putut ajunge la concert. Sper sa aiba ocazia sa-i vada, poate, intr-unul din celelalte orase in care vor concerta.

La multi ani, IRIS! La cat mai multi! Va multumesc din toata inima!!!