16 martie 2008

Pan-aci

Am vrut sa las subiectul asta de-o parte, dar vad ca Intaiul Marinel al tarii nu se da batut. Apropo, prin urmatorul filmulet ma leg de secretarul general al TD-L, nu de fiica Mariei Voastre! Mentionez ca nu-s platit de vreun mogul mentionat prin conferintele de presa. Sunt doar un tanar cu bun simt si cu parinti care m-ar fi trimis inapoi la abecedar daca as fi comis-o cum o comite Micuta.




09 martie 2008

No kangaroos in Austria


Carevasazica am petrecut vreo 5 zile pe pamant austriac. In Viena, mai precis.

Calatorit cu avionul companiei lor "de stat"... anunturi in limba germana din care nu pricepeam o boaba, urmate de cele in engleza din care intelegeam la fel (ma refer la anunturile pilotilor/insotitoarelor de zbor, cele care nu erau preinregistrate de niste oameni care aveau cat de cat dictie ;-) ). Ma intreb daca as fi inteles ceva in caz ca ne anuntau vreo masura de urgenta. Slava Domnului, nu a fost cazul!


(Trebuie sa invat limba germana! Cand au vrut altii sa ma invete, m-am indarjit eu sa nu. Incapatanat, nah!)

In rest, in afara de turnuletele verzi cu o pata aurie in varf de pe majoritatea cladirilor vechi si a coifurilor in aceleasi nuante ale unor statui, mi-a placut aproape tot ce am putut vedea in timpul limitat avut la dispozitie pentru a vizita marele oras. Ce sa va spun... pe scurt... 20 de minute cu autocarul (pe ceas... verificat si la venire si la plecare) de la aeroport pana in centrul orasului si viceversa (in masura in care nu cred ca e o distanta mai mica decat cea dintre Otopeni si Univeristate)... 6 linii de metrou cu care puteai ajunge aproape oriunde aveai ceva de vizitat, ghid al orasului pe care il primeai cadou atunci cand iti cumparai abonamentul lor de 3 zile (pe toate liniile de autobuz, tramvai si metrou)... numeroase alte beneficii care veneau odata cu cardul sus-mentionat (Vienna Card)... de la reduceri la vizitarea anumitor obiective turistice pana la o bautura cadou daca luai masa la unul din restaurantele prezentate in pliantul primit odata cu cardul... harta orasului si a liniilor de transport in comun primita la cazarea in hotel... o gradina zoologica cum am vazut numai pe la televizor... cladiri noi care se intrepatrund cu cele vechi intr-un mod deloc ostentativ... respect si punere in valoare a ceea ce au... civilizatie. Ceva de care Bucurestiul nu stiu daca va avea vreodata parte. Cuvintele sunt putine si orele-s tarzii pentru a putea descrie tot ce am vazut (probabil nici un sfert din ce era de vazut, dar timpul a fost scurt, dupa cum spuneam).

Ca sa concluzionez intr-un fel... daca ai locui in Viena, cred ca putin ti-ar pasa despre cine conduce acel oras sau chiar tara. Dar atat timp cat de la Viena pana la Bucuresti am facut o ora si jumatate si apoi inca aproape o ora si jumatate pe drumul dintre Otopeni si casa... sunt fortat sa revin cu picioarele pe pamant (romanesc) si sa le urez si eu, pe aceasta cale, iubitilor nostri conducatori: "ba pe-a mamicutii voastre!!!"

Ah... iar ca un final vesel... mi-am cumparat de la un magazin de suveniruri un tricou cu inscriptia din titlu. Oare cati americani or fi facut confuzia ce i-a determinat sa ajunga la un astfel de "slogan"? :))